Prindi

Insuldiprojekti raames valminud posterettekannet esitletakse USA-s taastusravikongressil

Andres Mellik Cognus OÜ esindajaAndres Mellik, Cognuse OÜ esindaja ja IVKH insuldiprojekti partner.

Vaatamata sellele, et Ida-Viru Keskhaigla insuldiprojekt on lõppenud, toimuvad selle projekti raames mõned jätkuarendused, mis on suunatud patsientide raviteekonna toetamisele. Projekti raames on koostöös Cognuse OÜ'ga arendatud  patsientide lähedaste toetamise digilahendus. Selle põhjal on valminud ka uurimistöö posterettekanne, mis võeti vastu USA-s toimuvale taastusravikongressile.

Kongressil toimub posterettekannete puhul lühike presentatsioon huvilistele ning loomulikult annab see hea võimaluse USA-s otsida nii partnereid kui ka võimalikke kliente CoNurse platvormile laiemalt. Kuna kongress ise kestab kokku 4 päeva, siis on võimalik kuulata paljude USA tippkeskuste viimaseid uuringuid ja tulemusi sh insuldiravis, mis on ka meie posterettekande põhiline teema.

"Kuna meie soov on ka antud temaatikat laiendada uute funktsionaalsustega ning suurendada järgmises ettevalmistatavas uuringus osalejate hulka, siis jällegi on sellel kongressil aktiivselt osalemine väga hea võimalus nende eesmärkide saavutamiseks ning andmaks nii IVKH-le kui meie koostööle palju suurem rahvusvaheline mõõde," sõnab insuldiprojekti partner Andres Mellik.

"Ida-Viru Keskhaiglaga on meil olnud hea koostöö kõikide mainitud toodete osas juba mitmeid aastaid ning loomulikult panustame ühiselt sellesse, et veelgi rohkem kliinilist ja praktilist väärtust pakkuda," resümeerib ta.

Andres Mellik on töötanud digitervise rakenduste väljatöötamisega juba 2008. aastast alates ning asutanud lisaks Cognuse OÜ'le, mille põhitegevusala on kognitiivne rehabilitatsioon ka SpeakTX OÜ (www.koneravi.ee) ja CoNurse OÜ (www.conurse.net). See viimane rakendus oli IVKH-s edukalt kasutusel ka insuldipatsiendi teekonnaprojektis ning sealt saadud tulemustele tuginedes ühiselt loodud posterettekanne sai aktsepteeritud ka aasta suurimale rehabilitatsiooniteemalisele konverentsile USA-s (https://conference.acrm.org/2023-conference/) ACRM 100th Annual Conference - Progress in Rehabilitation Research. Temaatika hõlmab siis lähedaste kaasamist rehabilitatsioonis koduses keskkonnas ning seda just raskemakujulise isheemilise insuldiga patsientide toetamiseks.