No module Published on Offcanvas position
Registratuur töötab E-R 8-18 33 111 33

Oleme usaldusväärsed, inimlikud, tegusad

registratuur kontakt

IVKH esindajad panid aluse uue projekti “Care about IT” tegevustele

Project Care about itIda-Viru Keskhaigla esindajad õenduse ja patsiendikogemuse juht Ksenia Verhovskaja ja õenduskvaliteedi spetsialist Helen Sokolov osalesid innukalt ja edukalt Euroopa tasandi üritusel "Forum on Vocational Excellence", mis toimus 25. ja 26. septembril. Foorum tõi kokku hariduse ja tööstuse esindajad, valitsusasutused ning teised huvitatud osapooled üle Euroopa, et arutada kutseoskuste arendamist ja jagada teadmisi ning kogemusi selles valdkonnas.

Foorumil kohtusid hariduse eksperdid, tööstusjuhid, valitsusametnikud ja teised huvitatud osapooled. Ürituse eesmärk oli tõhustada koostööd eelnimetatud osapoolte vahel, et aidata kaasa õppijate ja töötajate paremale ettevalmistamisele tänapäeva tööturul.

Foorumi esimesel päeval tutvustati Hollandi kutseõppe süsteemi ning osalejatel oli võimalus külastada kutseõppeasutusi, rakenduskõrgkoole, kohalikke omavalitsusi ja muid kohalikke ettevõtteid. Kõik need osapooled töötavad koos, et uuendada haridussüsteemi, toetada elukestvat õpet, teha rakendusuuringuid, jagada õppevahendeid ja luua koostöövõrgustikke. Eesmärk on tagada, et õpilastel ja töötajatel oleksid vajalikud oskused oma töö edukaks sooritamiseks.

Foorumi teisel päeval toimus interaktiivne paneeldiskussioon, kus osalesid mitmed märkimisväärsed kõnelejad, sealhulgas Hollandi haridus-, kultuuri- ja teadusminister Robbert Dijkgraaf, Euroopa Komisjoni tööhõive- ja sotsiaalvolinik Nicolas Schmit, Amsterdami kutseõppekolledži tegevdirektori asetäitja Gaby Allardi, mitmekesisuse juhtimise vanemekspert ettevõttes GiGroup Rossella Ricco ja Euroopa praktikantide esindaja Anna Rossband. Arutelu keskendus tänapäeva talentide oskuste arendamisele, et aidata kaasa suurepärase homse ehitamisele. Kõnelejad arutasid, kuidas pakkuda kvaliteetset haridust ja koolitust, mis vastavad ühiskonna vajadustele, keskendudes innovatsioonile ja rohepöördele. Lisaks oli osalejatel võimalus osaleda ka töötubades, mis keskendusid erinevatele teemadele nagu koostöö erinevate haridustasemete vahel, näpunäited kutseoskuste tipptaseme keskuste haldamiseks, kaasava tööhõive edendamine, roheline üleminek ja osalemine lahenduste loomisel.

Ida-Viru Keskhaigla esindajad omandasid foorumi tegevuste käigus teadmisi, mis haakuvad ja toetavad osalemist projektis “Care about IT”.

Lisaks foorumi kogemustele alustas Ida-Viru Keskhaigla koos partnerorganisatsioonidega innovaatilist projekti “Care about IT”, mille raames toimus partnerite esimene rahvusvaheline kohtumine 27.-28.09.23. Hollandi kutseharidusasutus Noordepoort, mis on selle projekti juhtivorganisatsioon, korraldas kohtumise Groningenis. Kohtumise käigus tutvustati projekti tööpakette ja tegevusplaani. Samuti toimusid ajurünnakud, mille raames kaardistati projektisse kaasatavaid organisatsioone ja huvirühmi, koostöö peamisi eesmärke ning teostati projekti SWOT analüüsi.

Projekti eesmärk on tuua hariduses ja praktikas lähemale tervishoiu ja infotehnoloogia sektorid ning õppida üksteiselt ja koos teineteisega ühises protsessis. Projektis osalevad haridusasutused, IT-ettevõtted ja tervishoiuasutused Hollandist, Itaaliast, Eestist ja Soomest. Kokku on projektis esindatud 15 organisatsiooni. Eesti meeskonda moodustavad esindajad järgmisest kuuest organisatsioonist: Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus, Ida-Viru Keskhaigla, Teadus- ja ärilinnak Tehnopol, Tuleviku Tehnoloogiaharidus kood/Jõhvi, TNP konsultatsioonid.
Projekt on loodud selleks, et tõhustada koostööd tehnoloogia ja tervishoiuvaldkonna vahel Euroopas. Projekti eesmärk on varustada tulevasi ja praegusi tervishoiuspetsialiste digitaalsete oskustega. Alg- ja täiendõppe raames luuakse mikrokvalifikatsioonid, mis hõlmavad üldiseid ja tehnilisi digioskusi.
Projekti käigus luuakse neljas partnerriigis Rahvuslikud Kutseoskuste Tipptaseme Keskused, mis on omavahel ühendatud Euroopa Tervisetehnoloogia Kutseoskuste Platvormiga. See platvorm võimaldab erinevate riikide keskustevahelist teadmiste jagamist ja koostööd.
Lisaks toetatakse tervisetehnoloogiliste lahenduste rakendamist, pakkudes vajalikke oskusi elukestvaks õppeks tervishoiutöötajatele.

Koos uurime võimalusi ja väljakutseid tervishoiu ning infotehnoloogia hariduse valdkonnas meie piirkondades. Ühendades oma teadmised ja kogemused, soovime tagada tulevikukindla hariduse tervishoiusektoris. Meie lootus on, et läbi õppe ja uute tehnoloogia võimaluste rakendamise väheneb surve tervishoius, õppimine ja töötamine tervishoius muutuvad atraktiivsemaks ning patsiendid on seeläbi rahulolevamad.

Projekt "Care about IT" käivitati ametlikult juunis 2023.
See kestab neli aastat. Projekt on rahastatud Euroopa Liidu poolt.
Põhjalikumalt saab projekti tegevustega tutvuda kodulehel: https://careaboutit.eu

Erakorralise meditsiini osakond, Ilmajaama 12, Ahtme linnaosa, Kohtla-Järve
Ahtme aktiivravikompleks, Ilmajaama 12, Ilmajaama 14, Ahtme linnaosa, Kohtla-Järve
Järve tervisemaja, Ravi 10d, Järve linnaosa, Kohtla-Järve
Taastusravi- ja õendusabikliinik, Ravi 10, Järve linnaosa, Kohtla-Järve
Kiviõli tervisekeskus, Keskpuiestee 36, Kiviõli
Sillamäe tervisekeskus, Kajaka 9, Sillamäe
Torujõe noortekodu (sõltuvusprobleemidega noorukite ravikeskus), Torujõe 3, Järve linnaosa, Kohtla-Järve
IVKH vastuvõtud Narvas, Kerese Keskus, Kosmonaudi 4

Arve rekvisiidid:

SA Ida-Viru Keskhaigla

Reg nr 90003433

KMKR nr EE100863846

Tervise 1, 31025, Kohtla-Järve

Arvelduskontode numbrid:

SEB EE811010220029123013

Swedbank EE722200221019871533

LHV EE32770771003371793